CLINIQUE - 3 kroky k dokonalej pleti

So značkou CLINIQUE sa nestretávam po prvý krát. Pred rokom som si kúpila opaľovací krém na tvár a nedopadlo to veľmi dobre (článok TU). Po tejto zlej skúsenosti som na túto značku trochu zanevrela a preto som nad kúpou rady na čistenie pleti uvažovala pár mesiacov. Nakoniec som sa rozhodla dať tomu šancu a ´´očistiť´´ túto značku.

Objednala som si radu na čistenie pleti s číslom 3, ktorá je určená na zmiešanú a mastnú pleť. Obsahuje tri výrobky - čistiacu emulziu 50 ml , toner 100 ml a gél 30 ml.


Prvý krok je čistiaca emulzia. Čistí pokožku od make-upu, nečistôt a mastnoty. Je priehľadnej farby a keďže celá rada je neparfumovaná, emulzia vonia mierne za alkoholom. To môže byť problém pre ľudí s citlivou pokožkou, pretože emulzia a toner obsahujú alkohol. Výrobky obsahujú alkohol najmä kvôli tomu, že dezinfikuje, sťahuje póry a vysušuje mastnú pokožku. Nie však všetci majú radi výrobky s alkoholom. 


Druhým krokom je toner, ktorý uzavrie póry a pripraví pokožku na posledný krok. Toner už cítiť oveľa viac za alkoholom, takže asi veľa ľuďom nebude vyhovovať. Mne prípravky s alkoholom neškodia, ani mi neštípu pleť, takže k ním mám neutrálny postoj. Toner je jemnej ružovej farby, aplikuje sa na tampónik a nanesie na celú pleť. Treba dať pozor, pretože ma veľmi široké hrdlo a keď to neustrážite vylejete von aj pol fľašky. 


A máme tu posledný krok a to je gél. Pre mastnú pleť je veľmi dobre používať gély namiesto krémov, pretože sa rýchlejšie vstrebávajú do pokožky čo platí aj v prípade tohto gélu. Tento neobsahuje na rozdiel od kroku jedna a dva žiaden alkohol.  A keď že je celá rada neparfumovaná nemá žiadnu vôňu. Veľmi dobre sa nanáša, vstrebáva a pleť je po ňom pekná matná.


Na obale píšu, že pri pravidelnom používaní, teda ráno aj večer, sa zlepšenie pleti prejaví už po 10 dňoch. Ja ich používam už vyše dvoch týždňov a som s výrobkami nadmieru spokojná. Moja pleť vyzerá zdravšie a čistejšie. Nezdá sa mi, že by som mala o niečo menšie póry, alebo menej mastnejšiu pleť, ale aj tak môj subjektívny názor je to, že mi Clinique celkovo zlepšil pleť o jeden stupeň. 

Celá sada stála niečo vyše 18 € a kupovala som ju od toho otravného zeleného mimozemšťana, ktorého keď vidím v telke mám chuť mu ublížiť, aj keď viem, že nie skutočný. Majú ju aj v iných e-shopoch, ale tu to mali asi najlacnejšie. Ako som písala na začiatku ja mám sadu s číslom 3, ale predávajú aj sady s inými číslami, takže ak zvažujete nákup, tak si treba urobiť prieskum, ktorá sada je vhodná na čo. Jednotlivé výrobky sa dajú kúpiť aj samostatne vo väčších baleniach, čo vyjde o dosť drahšie. Preto ak chcete značku Clinique len vyskúšať tak nákup takejto sady je finančne úspornejší.

Nakoniec musím napísať, že mi táto sada urobila radosť a neľutujem kúpu.

Vaša AN :-)

1 comment

  1. Ja som pouzivala trojkrokovu starostlivost od Clinique - pena, tonikum, krem, ale bol v nej vysoky obsah alkoholu, ktory plet vysusoval. Vyrobky same o sebe mohli fungovat, ale trojkombinacia nebola velmi dobra.
    trojkrokova starostlivost - recenzia

    ReplyDelete